Η ζωή της Εκκλησίας


"Οι Εύζωνες είναι στο Μνημείο διακοσμητικοί για να προσελκύουμε τουρίστες
ή ουσιαστικοί φύλακες της ενδόξου παραδόσεώς μας;"

του Ευστράτιου Σημαντήρη

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΚέρκυρα, 9/3/2007


Προς : Αξιότιμον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κοιν. : κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

με μεγάλη μου λύπη, άλλα όχι με έκπληξή μου, παρατήρησα χθές το βράδυ, κάνοντας στιγμιαίο «ζάπινγκ» στην τηλεόραση, τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Θλιβερά και από τις δύο πλευρές. Θλιβερά από την πλευρά όσων δεν σεβάστηκαν το μνημείο αυτό και τα όσα συμβολίζει (τα γνωρίζουν άραγε;). Θλιβερά από την πλευρά όσων ατάκτως υποχώρησαν παραβαίνοντας τον όρκο τους προς την πατρίδα (μήπως και αυτοί δεν γνώριζαν τι σκοπό είχε η εκεί παρουσία τους;)

Είδα λοιπόν στην τηλεόραση (επειδή βεβαίως από εκεί δεν μαθαίνεις πάντα την αλήθεια, συγχωρέστε με εάν οι πληροφορίες μου δεν είναι αληθείς και σας ενοχλώ άδικα) ότι, μπροστά στην επίθεση των κουκουλοφόρων, οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς υπεχώρησαν ατάκτως. Φοβήθηκαν τους πολλούς; Μα και το 1821 ήταν περισσότεροι οι εχθροί μας. Μα και το 1940 ήταν περισσότεροι οι εχθροί μας. Δεν κρυφτήκαμε τότε, πολεμήσαμε. Οι Εύζωνες είναι στο Μνημείο διακοσμητικοί για να προσελκύουμε τουρίστες ή ουσιαστικοί φύλακες της ενδόξου παραδόσεώς μας; Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα έπρεπε να φύγουν, θα έπρεπε να οπλίσουν. Αν ήταν αναγκαία η διαφυγή από τη συγκεκριμένη θέση, θα έπρεπε να οχυρωθούν αλλού. Αντί να φύγουν αυτοί , θα έπρεπε να έρθουν ενισχύσεις από το στρατόπεδό τους. Οι Έλληνες στρατιώτες πολεμάνε μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός των και δεν εγκαταλείπουν τις σκοπιές τους, δεν εγκαταλείπουν αυτά που έχουν ταχθεί να φυλάνε.

Όμως δεν φταίνε ούτε αυτοί που έφυγαν, ούτε αυτοί που τους έδωσαν πιθανώς τέτοια διαταγή ή δεν τους έδωσαν τη διαταγή να οπλίσουν (σ’ αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να οπλίσουν και χωρίς να περιμένουν διαταγή), αλλά ούτε και αυτοί που επιτέθηκαν. Όλοι αυτοί είναι νέα παιδιά. Φταίμε όλοι εμείς που δεν τους μάθαμε ιστορία ή τους την μαθαίνουμε παραποιημένη. Φταίμε όλοι εμείς που δεν τους διδάξαμε την αγάπη στον Θεό. Φταίμε όλοι εμείς που με το παράδειγμά μας, με τις καθημερινές πράξεις και παραλείψεις μας, τους δίνουμε λάθος πρότυπα, λάθος ιδανικά.

Σε όλες αυτές τις σκέψεις μου θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνό αξιότιμε κ. Πρόεδρε και συγχωρέστε με που απασχόλησα τον πολύτιμο χρόνο σας. Δυστυχώς όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του θα αναγκαστεί να την ξαναζήσει. Φροντίστε να μην συμβεί. Επενδύστε σωστά στους νέους μας και ελπίζουμε στο μέλλον να επανέλθει κάποτε η αγαπημένη μας χώρα σε περίοδο ηρεμίας και ασφάλειας και να μην φοβάται κανείς να περπατήσει στο δρόμο. Εάν βάλουμε ιδανικά στη ζωή μας, εάν βάλουμε Θεό στη ζωή μας, τότε η ζωή αυτή θα πάει μπροστά και όλοι μας, ο καθένας από το μετερίζι του, θα εκπληρώνουμε το σκοπό για τον οποίο ήρθαμε στη γη και θα δοξάζουμε και την θρησκεία μας, αλλά και την πατρίδα μας.


Σας ευχαριστώ.
Με τιμή
Ε. Σημαντήρης
Έλληνας 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox