Οι προθέσεις μας

Οι σελίδες αυτές θέλουν να είναι χώρος ενημέρωσης και συζήτησης των πιστών.
Θέλουμε να πληροφορούμε όλους τους Έλληνες για τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος υπεύθυνα και σε βάθος. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε το ρόλο του τύπου και το επίπεδο των δημοσιογράφων, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο λόγος και οι επιλογές της Ιεράς Συνόδου και του Προκαθημένου της Εκκλησίας μας διαστρεβλώνονται σε βαθμό αδιανόητο έως σήμερα.

Πολλές φορές, βλέπουμε με θλίψη ότι η δημόσια πληροφόρηση και η κριτική αντικαθίστανται από μιαν εμπαθή (όχι όμως πάντοτε ακατανόητη) επιθετικότητα. Πολλές φορές βλέπουμε ή διαβάζουμε επιχειρήματα που θεμελιώνονται σε αθέλητη ίσως, αθέμιτη πάντως, άγνοια των εκκλησιαστικών πραγμάτων και του εκκλησιαστικού λόγου.

Θέλουμε να βοηθήσουμε το κοινό μας επιλέγοντας καλά κείμενα που εμφανίζονται στα έντυπα ΜΜΕ - μια και δεν έχουμε υποδομή παρακολούθησης και επιλογής σχολίων από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Θέλουμε επίσης να του δώσουμε τη δυνατότητα να συζητά τα προβλήματα της Εκκλησίας. Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί σε επιστολές σας.

Για να δημοσιεύουμε, όμως, επιστολές σας, θα παρακαλέσουμε να γίνουν σεβαστοί ορισμένοι κανόνες.

Πρώτος και μέγιστος κανόνας που θέλουμε να έχουμε όλοι σταθερά υπ όψιν μας: δεν είναι αρετές η κατηγορία και η επίκριση.

Δεύτερος και επίσης ουσιαστικός κανόνας: στον χώρο αυτόν, που ανήκει στην Εκκλησία, πρέπει να τηρείται το εκκλησιαστικό ήθος. Δεν χωρούν εδώ ύβρεις, ούτε επιθέσεις, ούτε οργή. Ούτε βέβαια χωρούν καταγγελίες συγκεκριμένων ατόμων ή αναπόδεικτες κατηγορίες. Για τον ίδιο λόγο, ο χώρος δεν προσφέρεται για προβολή αντιεκκλησιαστικών θέσεων ή παραταξιακών αντιλήψεων.

Ασφαλώς, οι απόψεις σας είναι δικές σας. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση λογοκρισίας. Αρκεί να θυμόμαστε όλοι ότι άριστο πρότυπο για την έκφραση της γνώμης δεν δίνει το καφενείο, αλλά η αυλή του μοναστηριού. 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004
WebDesign by TemplatesBox