Επιχειρείται διαστρέβλωση της Ιστορίας μας

"Κρυφό σχολειό σε κάθε σπίτι"

του Γρηγορίου Δημ. Ρώντα  Δεν γίνεται αλλιώς, Έλληνες. Τώρα που πέσανε οι μάσκες και ξεχωρίζουμε τους Γραικούς από τους γραικύλους, δεν αρκεί η γκρίνια και η επανάσταση του καναπέ και του καφενέ. Αυτή η γροθιά στο στομάχι, που λέγεται «βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού» δεν ήρθε από το πουθενά. Είκοσι τουλάχιστον χρόνια προπονημένη ήταν, στα σχολειά μας όλων των βαθμίδων. Εκεί όπου δήθεν αριστεροί και γιαλαντζί δεξιοί, στα μουλωχτά, φτιάχνανε φιδοφωλιές και χύνανε μαστορικά το φαρμάκι τους στις ψυχές μαθητών, φοιτητών, σημερινών δασκάλων και καθηγητών. Κι αυριανών βέβαια. Κυρίως αυριανών. Γιατί στο σήμερα, ζούμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι, εμείς τα ενοχλητικά εμπόδια. Που μας βαφτίζουνε συλλήβδην «ακροδεξιούς» οι γκαιμπελίσκοι μιας δήθεν προοδευτικής διανόησης, που έχουν τόση σχέση με την πρόοδο, όση και τα αφεντικά τους στις διάφορες κλειστές λέσχες επίχρυσων σαπιοκοιλιών, που θεωρούν τον πλανήτη μας τσιφλίκι τους.

  Στο σήμερα ζούμε – δυστυχώς γι’ αυτούς – κι εμείς. Οι αναχρονιστικοί, οι φιλοπάτριδες, οι ξεροκέφαλοι, οι – κατά Κίσινγκερ – «απείθαρχοι Έλληνες». Εμείς, που αλλιώς διδαχθήκαμε Ελληνική Ιστορία, από λεβεντοδάσκαλους και λεβεντοδασκάλες με τριμμένα κουστουμάκια και φορεματάκια, ματάκια κουρασμένα και ψυχούλα που ευωδίαζε από μύρο ελληνικό.

  Το αύριο ενδιαφέρει πιο πολύ τους ντόπιους Εφιάλτες. Γιατί αυτό θέλουν από τώρα να καλουπώσουν και να αλλοτριώσουν οι Ξέρξες που τους πληρώνουν και τους διατάζουν. Τα παιδιά μας είναι ο στόχος τους.

  Εμάς, λίγο πολύ, μας έχουν χαμένους και γραμμένους. Καλούς για να μας κοιμίζουνε με τηλεόραση, να μας δένουνε χειροπόδαρα με πιστωτικές κάρτες και να μας παραμυθιάζουνε για να τους ψηφίζουμε, ξανά και ξανά, τους ίδιους και τους ίδιους.

  Η αλήθεια είναι ότι την πάτησαν με το προσκυνοχάρτι που το βάφτισαν «βιβλίο Ιστορίας». Ως δοκιμαστικό των εθνικών μας αντανακλαστικών απέδειξε ότι βιάστηκαν να βεβαιωθούν για τα αποτελέσματα της εθνικής λοβοτομής στην οποία μας υποβάλλουν τόσα χρόνια.

  Η αντίδραση ήταν τέτοιας εκτάσεως και δυναμικής, που τους αιφνιδίασε. Αλλιώς τους τα είχαν πει οι μεγαλόσχημοι αν-εγκέφαλοι, που πιστεύουν ότι χειραγωγούν τους εγκεφάλους μας μέσω κάποιων Μ.Μ.Ε. Και πού να καταλάβουν ότι μόλις τώρα έχουμε αρχίσει να αντιδρούμε. Γιατί, προς το παρόν, δεν το έχουν καταλάβει. Πιστεύοντας ότι πατούν γερά στις πλάτες των πατρώνων τους και στον δικό μας ωχαδερφισμό και εφησυχασμό, ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν το βιβλίο-χαρτί τουαλέτας προς διόρθωση στους ίδιους τους δοσιλόγους συγγραφείς του. Τόσο κόπανο θεωρούν τον ελληνικό λαό και πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως, αφού τους ψηφίζουμε, έχουν εν μέρει δίκιο να μας θεωρούν τόσο κόπανους;

  Δεν θα υποχωρήσουν αμαχητί από τη λυσσασμένη επιδίωξή τους να αφελληνίσουν τις αυριανές ελληνικές γενιές. Τα αφεντικά επαγρυπνούν και με λογιών δεσμά τούς έχουν δέσει χειροπόδαρα. Αν τους δουν ότι κιοτεύουν, θ’ αρχίσουν διάφορες αποκαλύψεις στον Τύπο και κάποιες λαμπρές πολιτικές σταδιοδρομίες, χτισμένες με τον ιδρώτα αμέτρητων επικύψεων, θα πάνε κατά διαόλου. Χρυσές εφεδρείες μαλιστάκηδων περιμένουν το πρόσταγμα να καταλάβουν τις όποιες κενές θέσεις προκύψουν. Νέοι, ωραίοι, χαμογελαστοί, άφθαρτοι. Το μοναστήρι ναν’ καλά...

  Πρέπει λοιπόν να’ναι τα μάτια μας ανοιχτά κι αφού μας λένε ότι παραμύθι ήταν το κρυφό σχολειό, να στήσουμε κρυφό σχολειό σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι, για να το δούνε τώρα και να το πιστέψουν. Αφού μας λένε ότι δεν υπήρχαν επί Τουρκοκρατίας κρυφά σχολειά, να τα στήσουμε τώρα επί Γραικυλοκρατίας. Και ν’ αντισταθούμε.

  Μετερίζι αντίστασης σε κάθε σπίτι. Ταμπούρι άπαρτο οχυρώστε την οικογένειά σας, αδέρφια, γιατί αυτό το ταμπούρι είναι που λυσσάνε να πατήσουνε πρώτο απ’ όλα οι δήθεν «εκσυγχρονιστές» που προσκυνούν τους σύγχρονους παγκόσμιους Σουλτάνους.

  Μάθετε στα παιδιά σας την Ελλάδα. Όσο μπορείτε. Ριζώστε μέσα στις ψυχές τους τον Χριστό και την πατρίδα μας. Αν δεν τη γνωρίσουν και δεν την αγαπήσουν, δεν θα μπορέσουν κι ίσως και να μη θελήσουν να την υπερασπιστούν αύριο, απέναντι στα κάθε λογής όρνια που καιροφυλακτούν.Μάθετε στα παιδιά σας ν’ αγαπούν και να τιμούν όσους μάτωσαν και θυσιάστηκαν για να ζήσουν καλύτερα οι απόγονοί τους. Θα μπορούσαν κι εκείνοι να’χουν πει: «Ωχ, δεν βαριέσαι αδερφέ», αλλά δεν το είπαν. Τους χρωστάμε τα πάντα κι όσο τους θυμόμαστε και τους τιμούμε με έργα κι όχι μόνο με λόγια, θα ζουν μέσα μας. Ας φροντίσουμε να συνεχίσουν να ζουν και στις ψυχές των αυριανών Ελλήνων, για να τις προστατεύουν και να τις οδηγούν. Οι παππούδες μας το ’40 υπερασπίσθηκαν την πατρίδα τους στα χιονισμένα βουνά τής Πίνδου, με τρόπο που υποχρέωσε συμμάχους κι εχθρούς να τους θαυμάσουν, επειδή τις ψυχές τους φλόγιζαν τα κατορθώματα των προγόνων μας, που τα είχαν διδαχθεί στα παιδικά τους χρόνια.

  Κρυφό σχολειό σε κάθε σπίτι, γιατί αλλιώς θα καταντήσουμε κάποτε νοικάρηδες μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.

 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox