Επιχειρείται διαστρέβλωση της Ιστορίας μας

Ερώτηση στο Κοινοβούλιο για το βιβλίο της Στ’ Δημοτικού

του Στέλιου Παπαθεμελή, Ανεξάρτητου Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης
Βουλή των Ελλήνων, 19/01/2007  Η διδασκαλία της ιστορίας έχει διεθνώς πολλές φορές χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κατασκευής ταυτότητας, ή αποδόμησής της. Αυτοί που στοχεύουν να αλώσουν ένα λαό επιχειρούν να ελέγξουν το φαντασιακό και τη συνείδησή του. Μέσο τους ή παραχάραξη της ιστορίας του δια του κατακερματισμού της μνήμης του.

  Δύο μόνο δείγματα γραφής από το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού.

  α) Η φρικώδης γενοκτονία του άμαχου άοπλου Ελληνισμού της Σμύρνης το 1922 από τους Τούρκους σφαγείς με την αδρή συναυτουργία των ελλιμενισμένων «συμμάχων» για τα οποία ο τότε εκεί Αμερικανός πρόξενος Χόρτον γράφει ότι «αισθάνθηκα ντροπή γιατί ανήκα στο ανθρώπινο γένος» προσφέρεται στα Ελληνόπουλα με την ακόλουθη απίστευτη διατύπωση: «Στις 27 Αυγούστου του 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία» (σελ. 100). Δηλαδή η γενοκτονία βαφτίζεται «συνωστισμός».

  β) Το ηρωικό έπος των Ελλήνων κατά του Φασισμού και Ναζισμού στα 1940-41 διδάσκεται στα παιδιά μας με αυτήν την απίθανη διατύπωση: «Οι Έλληνες το 1940-41 απομακρύνουν τα ιταλικά στρατεύματα από τα ελληνο-αλβανικά στρατεύματα» (σελ. 109). Δηλαδή η ηρωική αυτοθυσία των παιδιών της Ελλάδας για την απόκρουση των εισβολέων βαφτίζεται «απομάκρυνση».

  Εξάλλου το τετράτομο ιστορικό τερατούργημα που εξέδωσε το λεγόμενο «Κέντρο Συμφιλίωσης των Λαών της Βαλκανικής» (CDRSEE), φορέας χρηματοδοτούμενος από τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Soros διανέμεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προφανώς για να εμπεδώσουν καλύτερα το νόημα της ανιστόρητης «ιστορίας».

  Ερωτάται η Υπουργός: σκέπτεται α) να προχωρήσει στην απόσυρση του βιβλίου της Στ’ Δημοτικού; Και β) να διακόψει τη διανομή της έκδοσης του CDRSEE στους εκπαιδευτικούς; 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox