Επιχειρείται διαστρέβλωση της Ιστορίας μας

"Η (αυτο)υπονόμευση της ιστορικής μας συνείδησης"

"* Συναυτουργούμε καταχαρούμενοι στην αποεθνικοποίηση και αποχριστιανοποίηση"
του Στέλιου Παπαθεμελή, Ανεξάρτητου Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης
Εφημερίδα Το Βήμα, 19/01/2007  Χωρίς ίχνος αίσθησης ιστορίας, εν μια νυκτί στήσαμε την προϋπόθεση αυτοξεριζωμού του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Κανένα βορειοηπειρωτόπουλο που θα γεννιέται εφεξής δεν πρόκειται να δηλωθεί στα αλβανικά δημοτολόγια, ενώ κάποια επόμενη αλβανική κυβέρνηση εύκολα θα θέσει δίλημμα επιλογής μιας από τις δύο ιθαγένειες.

  Ποια είναι η λύση; Την φωνάζουμε χρόνια: η αναγνώριση στους ομογενείς μας όλων των δικαιωμάτων του έλληνα πολίτη, χωρίς το νομοτυπικόν της ιθαγένειας. Δεν προσπορίζει ψήφους, αλλά αποτρέπει το αποτρόπαιον.

  Πώς όμως να μας απομείνει ιστορική αυτοσυνειδησία - όρος διάρκειάς μας - όταν εκχωρούμε σε ξένους, και συναυτουργούμε καταχαρούμενοι, στην αποεθνικοποίηση και αποχριστιανοποίηση της Ιστορίας μας;

  Οι νεοταξίτες ξέρουν ότι για να αλώσουν έναν λαό πρέπει να ελέγξουν το φαντασιακό και τη συνείδησή του. Μέσο, η παραχάραξη της ιστορίας του. Αποτέλεσμα, ο κατακερματισμός της μνήμης. Ο Singlair στο «Κεφάλι του Ολοφέρνη» διαπίστωνε ήδη το 1917 πως «ο κόσμος χάρη στον [αμερικανικό] κινηματογράφο ενώνεται, δηλαδή εξαμερικανίζεται». Οπου κινηματογράφος = υποκουλτούρα της τηλεοπτικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα βομβαρδίζεται ανηλεώς και πανταχόθεν η ιστορική μας μνήμη.

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εφευρίσκει μειονότητες «εθνικά Μακεδόνων» και «εθνικά Τούρκων». Ο Κίσινγκερ όμως ανεγνώριζε ότι «η Ελλάδα έχει δίκαιο για το όνομα» και δικαίως μας εγκαλεί: «Οφείλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα δεν έκαμε χρήση του ισχυρού όπλου της, δηλαδή της Ιστορίας της» (Top Management Forum 18-19.6.92).

  Ποιοι να κάνουν χρήση της Ιστορίας; Εμείς; Την εξευτελίζουμε. Ιδού οι φρικιαστικές σφαγές του ελληνισμού της Σμύρνης στο βιβλίο της Στ' Δημοτικού: «Στις 27.8.22 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Ελληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα». «Συνωστισμό» για κρουαζιέρα αναψυχής είδαν οι ιστοριογράφοι. Θού Κύριε φυλακήν τώ στοματί μου! Καταπέλτης ο Τζορτζ Χόρτον κατακεραυνώνει: «Ενα από τα βασανιστικά αισθήματά μου εκείνες τις ημέρες ήταν της ντροπής: ντρεπόμουν που ανήκα στο ανθρώπινο γένος»!

  Η Ιστορία χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως εργαλείο κατασκευής ταυτότητας, ή αποδόμησής της.

  Με λεφτά του Soros, ξένων κυβερνήσεων και ΜΚΟ που προωθούν την περιβόητη «στρατηγική συναίνεσης» το γνωστό CDRSEE, εξεπόνησε ταχύτατα τέσσερις τόμους «κοινής ιστορίας» των βαλκανικών χωρών. Οι Γαλλογερμανοί πενήντα χρόνια ακόμη πειραματίζονται. Οι ημέτεροι; Γραφή προπαγανδιστική, διασπασμένη αφήγηση, επιλεκτικές αναφορές, επιδεικτικός στόχος αποεθνικοποίησης.

  Ενώ εμείς αρνούμαστε την Ιστορία μας, Σκοπιανοί και κηδεμόνες τους την σφετερίζονται. Και ο ΟΑΣΕ δεν μετέχει σε σεμινάριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επειδή λέγεται Μακεδονίας.

  Προχθές ο Γκιουλ υποδυόταν τον Ευρωπαίο ως απόγονος του... Ομήρου και των ιώνων φιλοσόφων.

  Ο Σεφέρης συγκλονίστηκε στην Κύπρο του 1950 από το σύνθημα: «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγομεν πέτρες».

  Μπορούμε να νιώσουμε ανάλογο αίσθημα; 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox