Επιχειρείται διαστρέβλωση της Ιστορίας μας

"Μόνο διορθώσεις στο νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού"

της Μαριέττας Γιαννάκου-Κουτσίκου, Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων
Εφημερίδα Η Ναυτεμπορική, 27/01/2007    ΤΟ Υπουργείο Παιδείας δεν θα αποσύρει το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, για το περιεχόμενο του οποίου έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις, ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή η κα Μαριέττα Γιαννάκου και επανέλαβε ότι το σύγγραμμα αυτή τη στιγμή αξιολογείται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προκειμένου να υπάρξουν διορθώσεις στο επόμενο σχολικό έτος.

    «Εγώ δεν θα αποσύρω άλλο ένα βιβλίο Ιστορίας, το λέω πολύ καθαρά» ανέφερε χθες η υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στ. Παπαθεμελή και συμπλήρωσε ότι για να αποσυρθεί ένα βιβλίο θα πρέπει να υπάρχουν κραυγαλέες ανακρίβειες πράγμα που δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.

    Η κα Γιαννάκου παραδέχτηκε πάντως ότι στο βιβλίο υπάρχουν ελαττώματα και παραλείψεις αλλά επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γράψει κανείς «όλες τις αλήθειες σε 150 σελίδες». Διευκρίνισε επίσης ότι το επίμαχο βιβλίο διακρίνεται από νέου τύπου εκπαιδευτική προσέγγιση η οποία βασίζεται στη συνδρομή των εκπαιδευτικών.

    «Δεν μπορείτε να διδάσκετε στα Ελληνόπουλα τέτοια πράγματα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπαθεμελής και ισχυρίστηκε ότι στόχος του βιβλίου είναι η «αποεθνοποίηση και αποχριστιανοποίηση της Ιστορίας».

 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox