Συζητήσεις στον 89,5fm


Επικρίσεις Αρχιεπ. Κύπρου για τη στάση της Μ. Βρετανίας στο Κυπριακό


Τις ολόθερμες ευχές του για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του έστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM και συγκεκριμένα στην πρωϊνή εκπομπή «Καλημέρα» και τον Μάκη Παπαγεωργίου.

«Τον χρειαζόμαστε όλοι: και η Εκκλησία της Ελλάδος, και η Ελλάδα, και η Κύπρος μας τον χρειάζεται!» τόνισε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, και συμπλήρωσε: «Εύχομαι από καρδιάς ταχεία ανάρρωση. Εύχομαι ό,τι καλό, να δώσει ο Θεός γρήγορα να βρεθεί στα καθήκοντά του, να τα ασκήσει θεοφιλώς, όπως προηγουμένως».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος επέκρινε δριμύτατα την αναφορά των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» σε πρόσφατο κείμενο που υπέγραψαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μέχρι σήμερα η Μεγάλη Βρετανία συμπλέει με την Τουρκία. Τώρα και μισόν αιώνα η πολιτική της είναι διαίρει και βασίλευε, γιατί θέλει να κρατήσει τΙς στρατιωτικές της βάσεις στην Κύπρο, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή. Κάποτε θα χρησιμοποιεί τον ένα και κάποτε τον άλλον. Κρατάει απ΄ όλες τις πλευρές το όλον θέμα και το χειρίζεται όπως θέλει, φτάνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Γι’ αυτό η Βρετανία δεν θέλει τη μόνιμη λύση στο Κυπριακό».

Και κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Εμένα η Βρετανία θα με βρει μπροστά. Αν δεν ανοίξουμε θέμα βάσεων, δεν καταλαβαίνει η Μεγάλη Βρετανία διαφορετικά. Μόνο όταν κινδυνεύουν τα δικά της συμφέροντα, μπορεί να προσγειωθεί. Διαφορετικά δεν καταλαβαίνει».Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox