Συζητήσεις στον 89,5fm


Χριστόδουλος Στεφανάδης:
«Ανεύθυνες οι φήμες για την υγεία του Μακαριωτάτου»


Αθήνα 29/6/2007


Για την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου και για τις «ανεύθυνες» όπως τις χαρακτήρισε, φήμες σχετικά με αυτή, μίλησε σήμερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» και στους Δημοσιογράφους Κώστα Παππά και Βασίλη Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Σήμερα ο Μακαριότατος υπεβλήθη σε ενδοσκόπηση διαγνωστική του παχέος εντέρου. Είναι μία διαδικασία εύκολη, χωρίς νάρκωση, είναι καθαρά διαγνωστική εξέταση. Και το λέω αυτό για να καταλάβουν οι ακροατές μας ότι δεν έχει καμία σχέση με επέμβαση, που εχθές εσυζητείτο από Μέσα Ενημέρωσης, κατά ανεύθυνο τρόπο. Λοιπόν, έγινε αυτή η εξέταση, τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι η αναστόμωση, εκεί που έγινε η εγχείρηση, λειτουργεί κανονικά, δεν έχει στένωση, είναι όλα κατ’ ευχήν. Και υπάρχει, επομένως, η εκτίμηση είναι ότι θα αποκατασταθεί προοδευτικά η λειτουργία του εντέρου».

Ερώτηση: Μπορούμε να ισχυριζόμαστε σήμερα, να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για την καλύτερη κατάσταση και του πεπτικού συστήματος;

«Σαφώς, γιατί όσον αφορά την εγχείρηση, φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς, εξελίχθηκαν καλά και δεν έχουμε πρόβλημα, που μπορούσε να συμβαίνει, κάποια στένωση στην αναστόμωση και να χρειαζόταν κάτι άλλο. Δεν υπάρχει τέτοιο, οπότε είμαστε πολύ αισιόδοξοι γι’ αυτό το θέμα, για το θέμα του χειρουργείου, που υποβλήθηκε για το πρόβλημα του εντέρου του ο Μακαριότατος».

Ερώτηση: Σχετικά με τα όσα ακούγονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες, για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου. Υπάρχουν κάποιες φήμες ανεύθυνες που δείχνουν που δείχνουν ότι η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη και βεβαίως είστε από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τέτοιες φήμες.

«Έχετε δίκιο, το χαρακτηρίσατε και εσείς ότι είναι ανεύθυνες οι φήμες. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο, μα κανένα, που να λέει ότι επιδεινώνεται η κατάσταση, ότι δεν είναι καλή. Και η κλινική εικόνα του Μακαριωτάτου και οι δείκτες οι αντικειμενικοί, αναφέρομαι στις εξετάσεις αίματος, που γίνονται συνεχώς, δείχνουν ότι όλα είναι καλά. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι υπάρχει αποσταθεροποίηση ή επιδείνωση».

Ερώτηση: Μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη για την έξοδό του από το νοσοκομείο;

«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα έλεγα έτσι, πολύ αδρά, εντός της εβδομάδος, λογικά πρέπει να είναι σπίτι του».Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox