Συζητήσεις στον 89,5fm


Πρόεδρος των Special Olympics:
«Δε θα συμβουλεύσω ποτέ κανένα γονιό να θανατώσει άρρωστο έμβρυο»


Αθήνα 22/5/2007


Τη διαφωνία της με τη θέση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής ότι είναι ηθικά σωστή η θανάτωση ενός εμβρύου, στο οποίο διαπιστώνεται μια γενετική ανωμαλία, όπως το σύνδρομο Down, ή μια ασθένεια όπως τη μεσογειακή αναιμία, εξέφρασε η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, Πρόεδρος των Special Olympics, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Μάκη Παπαγεωργίου.

Η κ. Δεσποτοπούλου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής :

«Δεν θα συμβουλεύσω ποτέ κανένα γονιό να θανατώσει άρρωστο έμβρυο. Αγαπάω τα παιδιά, τα έχω ζήσει πάρα πολύ, έχω δει τί μπορούν να καταφέρουν».

«Δεν μπορούμε έτσι εύκολα να λέμε ότι είναι βάρος ένα παιδί που ίσως έχει Μεσογειακή αναιμία και πρέπει να θανατώνεται όταν είναι έμβρυο. Βλέπω γονείς που είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και το θεωρούν ευλογία να τα έχουν… Δεν νομίζω», πρόσθεσε, «ότι κανένας γονιός από αυτούς που τώρα έχουν ένα τέτοιο παιδί, έχει μετανιώσει που το έφερε στον κόσμο και ότι θα ήθελε να μην υπήρχε. Έχω μάθει να ζω μ’ αυτά τα παιδιά, έχω πάρει πολλά από αυτά, έχω δει τι μπορούν να καταφέρουν εάν τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες και έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση», τόνισε χαρακτηριστικά και δεν παρέλειψε να σημειώσει πως: «Ευχή όλων μας είναι να μπορέσει η επιστήμη, αν κατά τη διάρκεια του προγεννητικού ελέγχου διαπιστωθεί μια τέτοια ανωμαλία, να φτάσει στο σημείο να τη διορθώσει, όχι να οδηγεί έμβρυα στο θάνατο»!

Η κ. Δεσποτοπούλου υπογράμμισε επίσης πως: «Πολλά περιστατικά συμβαίνουν κατά τη στιγμή της γέννησης και μετά από αυτή». Και συνέχισε: «Μπορεί να προκύψουν παιδιά με διανοητική αναπηρία ή σοβαρά σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα τα οποία θα αποκτήσουν κατά ή μετά τη γέννα. Με τη λογική της Επιτροπής, αν οι παθήσεις αυτές είχαν διαπιστωθεί προγεννητικά, δε θα έπρεπε να γεννηθούν. Στην περίπτωση που προκύψουν κατά τη γέννα τι θα γίνεται; Θα θανατώνονται επί τόπου;»


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox