Συζητήσεις στον 89,5fm


«Το βιβλίο ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού πρέπει να αποσυρθεί»

Γεώργιος Σούρλας, Α' Αντιπρόεδρος της ΒουλήςΑΘΗΝΑ 26/3/2007


«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι το βιβλίο αυτό δεν επιδέχεται διορθώσεις, πρέπει να αποσυρθεί. Δεν επιδέχεται καμία διόρθωση, διότι η νοοτροπία που φαίνεται να διατρέχει αυτό το βιβλίο, οι επιδιώξεις του, η φιλοσοφία του είναι εντελώς αρνητικά για την δική μας Ιστορία…»

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παππά και Βασίλη Σπυρόπουλο και συνέχισε:

«Τρία συγκεκριμένα πράγματα: δεν έχει καμία αναφορά στην 25η Μαρτίου, η οποία είναι καθιερωμένη και θεσμοθετημένη. Χθες, κάναμε παρέλαση. Ή εμείς όλοι είμαστε τρελοί και θέλουμε δέσιμο ή οι άλλοι έχουν πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο αυτό, να μην αναφέρεται η 25η Μαρτίου ως ημέρα της Επανάστασης και ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης και έγινε νόμος και καθιερώθηκε Εθνική εορτή. Εδώ μπαίνει τεράστιο ζήτημα. Αναγνωρίζουμε την 25η Μαρτίου ναι ή όχι; Το βιβλίο δεν την αναφέρει. Είναι νόμος του κράτους η μεγάλη μας εορτή.

Πάμε στην 28η Οκτωβρίου. Μιάμιση σειρά ότι απωθήσαμε τους Ιταλούς. Έλεος, ντροπή, για όνομα του Θεού. Η εποποιεία του ΄40; Καμία λέξη για τους 13.000 νεκρούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών, που τους επαίνεσαν οι ηγέτες του κόσμου, ο Τσόρτσιλ ακόμα και ο Χίτλερ. Επικαλούνται τώρα οι συγγραφείς την επιστολή του Γάλλου πρεσβευτή, την οποία στέλνει στον Λουδοβίκο τον 13ο και λέει ότι οι Σουλτάνοι είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι. Αποφεύγουν, όμως, αναφορές από τους δικούς τους Σουλτάνους στις σφαγές που έγιναν, στο παιδομάζωμα που έγινε, στους γενίτσαρους...

Ένα άλλο που θέλω να πω είναι το θέμα της Κύπρου. Πήρα από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου τις παρατηρήσεις που κάνουν για το βιβλίο αυτό, το οποίο διδάσκουν στην Κύπρο. Σημείωσα 23 παρατηρήσεις, προτάσεις και ενστάσεις. Τί διόρθωση θα κάνουν για το Κυπριακό; Ακόμα και στους χάρτες, στα γεγονότα, στο πραξικόπημα. Μιλάμε για πράγματα τα οποία είναι ανατριχιαστικά. Τί διορθώσεις θα κάνουν στο κεφάλαιο Κύπρος, το οποίο είναι ένα φλέγον σημερινό δράμα; Εκεί ούτε καν σκέφτηκαν πριν εκδώσουν το βιβλίο να συζητήσουν με τους επιστήμονες, τους ιστορικούς της Κύπρου. Με ποιο δικαίωμα αποφάνθηκαν αυτοί για γεγονότα και καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν εκφράζουν τους Κύπριους; Ποια είναι αυτή η κυρία και οι συνεργάτες της, οι οποίοι ξαναγράφουν την ιστορία της Ελλάδος; Μπορούν να μας κάνουνε, εμένα και εσένα, να την ξεχάσουμε; (την Ιστορία) Το κρυφό σχολειο, πώς μάθανε τα παιδιά γράμματα; Πώς δε χάθηκαν τα Ελληνικά γράμματα; Εκεί κάπου στα υπόγεια, κάπου στο περιθώριο, παντού, και με αφορμή τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, οι παπάδες και οι καλόγεροι έκαναν το παν για να μάθουν τα παιδιά γράμματα. Αυτό είναι το κρυφό σχολειό. Τί έπρεπε, να έχει πινακίδα «Προς κρυφό σχολειο»; Για όνομα του Θεού. Δεν μπορούν να μας τρελάνουνε 10 άλλης κατεύθυνσης ιδεολογικής. Διάβασα ότι αυτοί ανήκουν, οι περισσότεροι, στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Πρέπει να απολογηθεί το Ινστιτούτο πως πέρασαν αυτά. Πρέπει να φύγουν όλοι αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι ενέκριναν αυτό το βιβλίο. Να πάνε στο σπίτι τους».


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox