Συζητήσεις στον 89,5fm


«Ιερατικές κλίσεις έκπληξη»

Εκπομπή αφιέρωμα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΑΘΗΝΑ 5/3/2007


Μια έκτακτη εκπομπή αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ αφορμής της Εβδομάδος Ιερατικών Κλίσεων η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα κορυφωθεί την ερχόμενη Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως). Στη συζήτηση που έγινε τον συντονισμό είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συμμετείχαν:

Ο π. Δημήτριος Τζούμας, πρώην Αρεοπαγίτης, ο οποίος τόνισε ότι «για να γίνει ιερεύς κάποιος καταξιωμένος στην επιστήμη ή στο επάγγελμά του άνθρωπος χρειάζεται να συμπίπτουν δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η εσωτερική κλίση και ο δεύτερος η κλήση του Θεού».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος, ο οποίος επεσήμανε: «Το όραμά μου δεν ήταν να γίνω Ιερεύς μέχρι την ηλικία των τριάντα ετών. Όταν βρέθηκα στην Αμερική είχα βάλει έναν υψηλό επιστημονικό στόχο και έλεγα ότι εάν τον επετύγχανα, θα αναπαυόμουν. Τότε μπήκε στον νου μου το ερώτημα τί θα ήταν καλλίτερο να γίνει κάποιος, ιερέας της επιστήμης ή ιερέας της Εκκλησίας. Το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκριθώ στο μυστικό κάλεσμα του Θεού».

Ο π. Κωνσταντίνος Μπέης, Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος σημείωσε: «Η δίψα μου γι’ αυτό που λέμε υπερβατικό, παράλληλα με τα εκκλησιαστικά μου βιώματα, τα οποία είχα παιδιόθεν, αλλά και παράλληλα με τους φιλοσοφικούς μου προβληματισμούς, με έκαμε να πάρω τη μεγάλη απόφαση στα 72 μου χρόνια, και να γίνω ιερέας του Χριστού».

Ο π. Σωτήριος Θωμόπουλος, μηχανολόγος- μηχανικός, ο οποίος τόνισε ότι «δεν συγκρίνεται το ιερατικό του λειτούργημα σήμερα με την επαγγελματική του ιδιότητα, κατά το παρελθόν, καθώς το πρώτο είναι ασυγκρίτως ανώτερο».

Ο π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, πυρηνικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ο οποίος τόνισε: «Κανένας εκ των φοιτητών και των διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο δεν εξέφρασε οιαδήποτε ένσταση για την παρουσία κληρικού διδάσκοντος στο Πανεπιστήμιο. Αντιθέτως, συμβαίνει το αντίστροφο».

Ο π. Γεώργιος Ρουσάκης, Ιατρός - αναισθησιολόγος, ο οποίος παρατήρησε ότι «οι αδελφοί μας που οδεύουν για το χειρουργείο αναπαύονται καλύτερα όταν ο γιατρός είναι και Ιερεύς».

Ο π. Παύλος Παυλίδης, χημικός- μηχανικός, ο οποίος τόνισε ότι «εκείνο που μετρά είναι να αφήνεται κανείς στο σχέδιο του Θεού. Εκείνος κρίνει το πότε για την ιεροσύνη».

Στην εκπομπή συμμετείχαν, επίσης, η πρεσβυτέρα κ. Ευανθία Πατεράκη και ο υιός χειροτονηθέντος οφθαλμιάτρου, φοιτητής Ιατρικής, κ. Γεώργιος Χατζηθανάσης.


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox