Συζητήσεις στον 89,5fm


«Να λάβουν τά δέοντα μέτρα ώστε να διασωθούν η πολιτιστική και η θρησκευτική κληρονομιά της Κύπρου»

καλεί τις ξένες Κυβερνήσεις και τους Διεθνείς Οργανισμούς ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.Παύλος εξαιτίας της αγοράς εκκλησίας στα κατεχόμενα από αμερικανίδα και της μετατροπής της σε κατοικία και γκαλερί, μιλώντας στο Ρ/Σ της Εκκλησίας.
«Η καταδίκη είναι σαφής και κατηγορηματική. Η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό» δήλωσε στο σταθμό μας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠ.ΕΞ. Γιώργος Κουμουτσάκος.ΑΘΗΝΑ 9/2/2007


Συγκλονισμένος από την είδηση ότι αμερικανίδα αγόρασε την εκκλησία Πέτρου και Παύλου στο κατεχόμενο χωριό Φτέρυχα της Κύπρου και τη μετέτρεψε σε σπίτι και γκαλερί εμφανίσθηκε μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο του Σταθμού μας και στην Αδαμαντία Μπούρτζινου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας.

Ο κ. Παύλος κάλεσε τις ξένες κυβερνήσεις να λάβουν τά δέοντα μέτρα ώστε να διασωθούν η πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Κύπρου, ενώ με επιστολή του προς τους πρέσβεις των χωρών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τους γενικούς γραμματείς του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη νέα πράξη ιεροσυλίας του ψευδοκράτους.

Για το ίδιο θέμα μίλησε στο δελτίο μας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος δήλωσε ότι «η καταδίκη του γεγονότος είναι σαφής και κατηγορηματική».

Ο κ.Κουμουτσάκος είπε: «ο σεβασμός των πολιτιστικών μνημείων της Διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς και των λατρευτικών και θρησκευτικών χώρων είναι βασική αρχή του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Κοινότητας. Επομένως δεν μπορεί κανείς παρά να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο ενέργειες όπως αυτή η συγκεκριμένη στα Κατεχόμενα, πού παραβαίνουν αυτή την αρχή. Επομένως η καταδίκη είναι σαφής και κατηγορηματική. Δυστυχώς η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι δηλωτική μιάς πολιτικής προσπάθειας αλλοίωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φυσιογνωμίας στα Κατεχόμενα».


 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox