Συζητήσεις στον 89,5fm


Ο Βουλευτής του Συνασπισμού Αθανάσιος Λεβέντης
μιλάει για την απόπειρα κατάληψης του Ναού του Πολυτεχνείου

«Το γεγονός είναι απαράδεκτο και απορριπτέο από κάθε άποψη»
ΑΘΗΝΑ 31/1/2007


Τα πρωτοφανή και απαράδεκτα επεισόδια, που προκάλεσαν φοιτητές στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών, με σκοπό τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας που ετελείτο με πρωτοβουλία της Χριστιανικής Φοιτητικής Ενώσεως και της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως, σχολίασε ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Αθανάσιος Λεβέντης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο Μάκη Παπαγεωργίου.

«Είναι κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο (το χθεσινό περιστατικό), γιατί εδώ έχουμε δημοκρατία, έχουμε ελευθερία και προπαντός, έχουμε κατοχυρωμένη την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και των εκδηλώσεων που θέλει ο κάθε πιστός να ακολουθήσει. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρέμβει κανένας σε αυτό το Ιερό δικαίωμα και να το εμποδίσει. Δεν μπορεί σήμερα, στον 21ο αιώνα, να παρεμβαίνουμε με αυτό τον τρόπο στην Λατρεία και μάλιστα σε χώρους που είναι κλειστοί. Ο κλειστός χώρος είναι Ιερός και απαραβίαστος. Για μένα αυτό είναι κατηγορηματικό».

Όσον αφορά την επίθεση που εξαπέλυσε η νεολαία του Συνασπισμού με χθεσινή ανακοίνωσή της στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Χριστόδουλο, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια θέση στον Συνασπισμό. Δεν νομίζω όμως ότι πρέπει να μείνουμε σε κάποια ανακοίνωση, σε αυτό που πρέπει να μείνουμε είναι στο γεγονός αυτό κάθε αυτό, το οποίο είναι απαράδεκτο και απορριπτέο από κάθε άποψη».

Μάκης Παπαγεωργίου: «Αυτά τα παιδιά θα είναι οι διάδοχοί σας στο κοινοβούλιο. Καταλαβαίνετε ότι αν πάνε στο κοινοβούλιο με τέτοιες ιδέες θα ζήσουμε άλλες εποχές».

Αθανάσιος Λεβέντης: «Δεν νομίζω. Ξέρω μερικά από τα παιδιά αυτά που νομίζω ότι έχουν ελεύθερες ιδέες αλλά δεν μιλάνε με αυτό τον τρόπο. Δεν έχει καμία σχέση η νεολαία του Συνασπισμού με αυτές τις πράξεις. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι καταδικάζω ανεπιφύλακτα τέτοιες πράξεις, τέτοιες ενέργειες. Ο Συνασπισμός σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς αλλά και για κανένα. Είναι αδιανόητο για τον Συνασπισμό να μπούνε περιορισμοί και πολύ περισσότερο να γίνουν τέτοιες πράξεις μέσα στους χώρους λατρείας. Αυτό το καταδικάζουμε κατηγορηματικά»


 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox