Συζητήσεις στον 89,5fm


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος στη γιορτή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Ποτέ να μην υποτάσσουμε τα γεγονότα της ιστορίας
είτε στην ιδεολογία μας, είτε στο μικρόκοσμο της εργασίας μας…»



ΑΘΗΝΑ 9/1/2007


Την Βασιλόπιττα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, σε σεμνή εόρτια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πάντα φιλόξενο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών (8/1/2006).

Στην εκδήλωση παρέστησαν Ιεράρχες, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κ. Πάνος Σόμπολος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου, Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Παπασπύρου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Θωμάς Συνοδινός, ο Γενικός Δ/ντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου κ. Κων/νος Πυλαρινός, ο Δ/ντής της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης και άλλα στελέχη της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως, οι εργαζόμενοι και οι δεκάδες των εθελοντών συνεργατών του Ραδιοφωνικού Σταθμού, καθώς και πολλοί φίλοι του Εκκλησιαστικού Ραδιοφώνου.

Μετά την ευλογία της Βασιλόπιττας από τον Μακαριώτατο, τον λόγο πήρε ο Δ/ντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος προέβη σε σύντομο απολογισμό του έργου το οποίο πραγματοποιήθηκε την χρονιά που πέρασε. Μεταξύ άλλων, ο π. Επιφάνιος επεσήμανε: «Το έτος 2006 ήταν η χρονιά της αλληλογνωριμίας, της επισήμανσης των ποιοτικών δεδομένων προσώπων και εκπομπών, της εδραίωσης της ενότητας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των εργαζομένων, της ανάδειξης και απελευθέρωσης των χαρισμάτων και ικανοτήτων του καθενός, της σύνθεσης αντίρροπων χαρακτήρων, της επικράτησης απολύτου εργασιακής ειρήνης, της συνειδητοποίησης, από όλους, του ρόλου και της θέσης τού Ραδιοφώνου μας στα Εκκλησιαστικά και στα ευρύτερα κοινωνικά πράγματα.

Το έτος 2006 ήταν η χρονιά που ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσε το στίγμα του στο ευρύτερο επικοινωνιακό τοπίο και δήλωσε «παρών» σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, που απασχόλησαν τον Εκκλησιαστικο-κοινωνικό χώρο, με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητος και με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και την νοημοσύνη του ακροατή. Δεν κυνηγήσαμε την πρόσκαιρη επιτυχία και την εφήμερη δημοσιότητα, αλλά επενδύσαμε στην ποιότητα και την δημοσιογραφική σωφροσύνη, κατακτώντας δικαιωματικά έναν ανύπαρκτο, μέχρι πρότινος, χώρο στο ευρύτερο ενημερωτικό πεδίο…

Το έτος 2006 ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός έγινε η αληθινή φωνή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που, με διακριτικότητα, σαφήνεια, χωρίς φοβικά σύνδρομα, ανασφάλειες, αλαζονικές συμπεριφορές και άναρθρες κραυγές, μετέφερε τις επίσημες θέσεις και τις απόψεις της Ιεράς Συνόδου, ανόθευτες και καθαρές από υποκειμενικές εξαρτήσεις και καταβολές, σε όλο τον κόσμο. Ο Σταθμός μας έδωσε τις γενναίες ραδιοφωνικές του «μάχες» κάθε φορά που οι συνθήκες το απαιτούσαν, καθώς όλοι οι φορείς του έχουν πλέον συνειδητοποιήσει τον ρόλο και τον σκοπό της υπάρξεώς του, που δεν είναι άλλος από την προβολή της Ελληνορθόδοξης πνευματικότητας σε μια κοινωνία και μια εποχή, που βιώνουν την μεθοδευμένη επιχείρηση του ευτελισμού των αξιών, αλλά και της προβολής των Εκκλησιαστικών Δικαίων σε μια εποχή που αυτά βάλλονται πανταχόθεν συστηματικά και, συχνά, απάνθρωπα…

Το νέο έτος 2007 θα προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο της διαρκούς βελτίωσης του ραδιοφωνικού μας έργου… Δεν κομπορρημονούμε, ούτε επαναπαυόμαστε στα όσα, με τη βοήθεια του Θεού, έχουν ως τώρα επιτευχθεί, αλλά, με ταπείνωση, συνεχίζουμε, έχοντας προ οφθαλμών τις ατέλειές μας, γιατί ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και οι απαιτήσεις πολλές…»

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος, ο οποίος σημείωσε:

«Η δημοσιογραφική οικογένεια πιστεύει στο σύνολό της ότι ανήκει στην αγκαλιά της Εκκλησίας και με αυτό το πνεύμα καταθέτουμε τις ευχές μας σ’ αυτή τη συγκέντρωση, που έχει το χαρακτήρα της επικοινωνιακής αποστολής. Όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας, που πραγματοποιεί τη σημερινή εκδήλωση. Και έτσι βρίσκουμε την ευκαιρία, όχι απλώς να καταθέσουμε το πνευματικό μας «παρών», αλλά να ζητήσουμε τις ευχές της Εκκλησίας από τον προκαθήμενο της και παριστάμενο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χριστόδουλο.

Πιστεύουμε και αγαπάμε την Εκκλησία, την κορυφή της που είναι ο Χριστός και το ανθρώπινο σύνολο που είναι το σώμα της Εκκλησίας. Και με αυτή την πίστη επιτελούμε τη δημοσιογραφική μας αποστολή.

Μακαριώτατε, έχουμε ανάγκη τις ευχές σας για να συνεχίσουμε στον ίδιο δύσκολο δρόμο και όπως λέει και ο ποιητής «να υπηρετήσουμε τη γη με τη βοήθεια των ουρανών».

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εύχομαι καλή χρονιά σε εσάς, σε όλους τους παρισταμένους, στους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και σε όλο το προσωπικό του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος»

Τέλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος έκλεισε την εκδήλωση και σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε ευγνώμονες στο Θεό για το γεγονός ότι μάς έχει δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα ερτζιανά σαν έναν διευρυμένο άμβωνα της Εκκλησίας προκειμένου να επικοινωνήσουμε όχι μόνο με το λαό της Αθήνας αλλά και με τους Χριστιανούς όλης της Ελλάδος και όλου του κόσμου. Είναι ένα μοναδικό μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και προσπαθούμε να κάνουμε καλή χρήση…»

Στη συνέχεια, συνεχάρη τον Γενικό Διευθυντή, τους Δημοσιογράφους και το τεχνικό προσωπικό, καθώς και τους εξαιρετικούς εθελοντές - συνεργάτες, όλους όσοι συμβάλουν δηλ. ώστε να γίνεται ο Λόγος της Εκκλησίας, διά του Ραδιοφώνου Της, ακουστός και αποδεκτός. «Ακουόμενος ο Λόγος του Θεού», επεσήμανε, «επηρεάζει τις συνειδήσεις, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να παραμερίζουν τα ιδιωτικά στοιχεία της ζωής τους και, αντί αυτών, ως πρόταγμα, να βάζουν το κοινό καλό, αντί του εγώ, το εμείς…»

Ευχήθηκε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται η ανάλογη συνάντηση και όλοι να επικαλούμεθα την ευλογία του Θεού σε όλους εκείνους οι οποίοι μέσα από τα Μ.Μ.Ε επιτελούν μια αποστολή η οποία έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων, σαν αποστολή που αποβλέπει στη στήριξη της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση των ακροατών. «Εμείς πάντα θα αγαπούμε όλους και πάντοτε θα κρατούμε για τους ανθρώπους ό,τι καλό έχουν κάνει στη ζωή τους. Παραμερίζουμε όποιες πικρίες έχουμε απέναντι σ’ εκείνους που μάς αδικούν και, με υπερβολές, παραπληροφορούν, ενίοτε, το κοινό μέσα από τα δικά τους Μέσα. Εμείς κρατάμε το ύψος της αποστολής που έχει ο δημοσιογράφος, η οποία είναι συνυφασμένη με τη Δημοκρατία με την ελευθερία του λόγου.

Ας ευχηθούμε ο Θεός να εξασφαλίζει την ειρήνη στην πατρίδα μας και να μάς χαρίζει καλές σκέψεις ώστε να βλέπουμε τα γεγονότα στις αληθινές διαστάσεις τις οποίες έχουν και ποτέ να μην υποτάσσουμε τα γεγονότα της ιστορίας είτε στην ιδεολογία μας, είτε στο μικρόκοσμο της εργασίας μας…»


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος




 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox