Συζητήσεις στον 89,5fm


Οι Τούρκοι προκαλούν στην κατεχόμενη Κύπρο
Απίστευτη βεβήλωση Ορθόδοξου Ναού
καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Παύλος
Την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του εξέφρασε στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» και στους Δημοσιογράφους Κώστα Παππά και Βασίλη Σπυρόπουλο, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης της κατεχόμενης Κυρηνείας κ. Παύλος, ο οποίος κατήγγειλε την προκλητική βεβήλωση του Ναού του Αγίου Λουκά στην Λάπηθο της Κύπρου, τον οποίο οι Τούρκοι μετέτρεψαν σε σχολή χορού! Η ενέργεια αυτή προσλαμβάνει, μάλιστα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαστάσεις, καθώς γίνεται λίγες μόλις μέρες προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει για το μέλλον της ενταξιακής προοπτικής της γείτονος.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης κ. Παύλος τόνισε τα εξής: « Μόλις το διαβάσαμε, συγκλονιστήκαμε. Διαμαρτυρηθήκαμε και απευθυνθήκαμε στους διεθνείς οργανισμούς. Εκεί εκφράσαμε την αγανάκτησή μας για την αποτρόπαια πράξη των τουρκικών στρατευμάτων και για την απαράδεκτη συμπεριφορά έναντι της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με αυτό τον τρόπο που μετατρέπουν τον ιερό αυτό χώρο σε αίθουσα, ξεπέρασαν κάθε είδους αναισχυντία. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Πρέπει να γνωρίζουν οι αγαπητοί αδελφοί της Ελλάδος ότι παρ’ όλο που η Κύπρος γνώρισε αλλεπάλληλες εναλλαγές διαφόρων κατακτητών, κατόρθωσε να διατηρήσει τη θρησκευτική της κληρονομιά, γιατί οι νόμιμοι αυτόχθονες κάτοικοί της, απόγονοι εκείνων που δημιούργησαν τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και τα μνημεία του, παρέμειναν στον τόπο καταγωγής τους και τον διαφύλαξαν έτσι με ευλάβεια. Δυστυχώς, όμως, από το 1974, που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, οι αλλόθρησκοι εισβολείς προχώρησαν σε διωγμό των αυτόχθονων κατοίκων».

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πανιερώτατος τόνισε: «Οι κυρώσεις είναι η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται η Τουρκία για να νιώσει το κόστος, γιατί η Τουρκία θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεν είναι Ευρωπαϊκός ο πολιτισμός της. Εκεί βλέπουμε την υποκρισία των άλλων δυνάμεων, που, αντί να δουν ότι ούτε την Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζει, ούτε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έχει ανοίξει στις Κυπριακές δυνάμεις για να εισέρχονται εκεί, εντούτοις θέλουν η Κύπρος να δεχθεί οπωσδήποτε την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να αναγνωρίσουν, επιτέλους και οι ξένοι ότι η θρησκεία δείχνει τον πολιτισμό και το επίπεδο συμπεριφοράς ενός λαού. Οι Τούρκοι όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox