Συζητήσεις στον 89,5fm


Οι δευτεραθλητές κόσμου στο μπάσκετ
μιλούν στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μιχάλης Κακιούζης: «Χωρίς τον Θεό δεν πάμε πουθενά!»
Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2006


Την βαθιά πίστη στο Θεό, αλλά και την ευσέβειά τους αποκάλυψαν ο προπονητής και οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, μιλώντας αποκλειστικά στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο περιθώριο της τιμητικής για αυτούς εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο (6/9/2006).


Ο Προπονητής της Ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε:

«Πιστεύω ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας ήταν ότι τα παιδιά έδειξαν υπομονή, θέληση και πάθος και κυρίως σεβασμό ο ένας στον άλλο και όλα αυτά μαζί μάς έδωσαν τη δυνατότητα να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό ταλέντο μας και να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ στο οποίο ακόμη και οι αντίπαλοί μας έδειξαν σεβασμό και θαυμασμό...» Νομίζω ότι η βοήθεια του Θεού πάντα είναι σημαντική γιατί προσπαθεί να σου δώσει ηρεμία πνευματική, υπομονή, διότι πάντα ο άνθρωπος έχει μια ανυπομονησία και μια νευρικότητα και θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να είσαι πιο καλός, πιο συνεργάσιμος και πιο αποτελεσματικός…»


Ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε:

«Αποδίδουμε την επιτυχία μας στο ότι όλα τα παιδιά είχαν πολύ όρεξη για δουλειά. Όλοι προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Θέλαμε να βοηθήσουμε την ομάδα και καταφέραμε και πήραμε τη δεύτερη θέση. Λίγο πολύ ο καθένας, μιας και είμαστε όλοι μας Έλληνες, πιστεύουμε στον Θεό και όλοι ζητούμε τη βοήθειά Του…»


Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε:

«Η επιτυχία μας οφείλεται στην ποιότητα και στον πολύ καλό χαρακτήρα των παικτών που έχει αυτή η ομάδα. Στο πολύ κλίμα που έχουμε ως ομάδα και ότι δουλεύουμε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο. Επικαλούμαστε τον Θεό να μάς δίνει δύναμη και να μας προστατεύει από διάφορα κακά…»


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε:

«Αποδίδω την επιτυχία μας κυρίως στη λειτουργία της ομάδας, στο ότι όλα τα παιδιά, όπως είπε και ο προπονητής μας πριν, έβαλαν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Η καλή χημεία μεταξύ των παικτών και σίγουρα οι μπασκετικές τους ικανότητες. Ο κάθε άνθρωπος, νομίζω επικαλείται την ενίσχυση του Θεού και ειδικά οι αθλητές του μπάσκετ, γιατί είναι ένα άθλημα που θέλει τη βοήθεια του Θεού. Ειδικά, γιατί έχει τραυματισμούς και δυσκολίες. Νομίζω ότι ο καθένας, με τη βοήθεια του Θεού, νιώθει πιο σίγουρος, κάνοντας τον σταυρό του, διότι ξέρει ότι πάνω είναι κάποιος που τον προστατεύει...»


Ο Μιχάλης Κακιούζης δήλωσε:

«Χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν πάμε πουθενά. Εγώ, βέβαια, πιστεύω πολύ, οπότε για μένα είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνω το σταυρό μου στον αγώνα…

Δε φοβηθήκαμε κανέναν αντίπαλο. Φοβόμαστε μόνο την ατυχία. Και όταν λέω ατυχία, εννοώ ό,τι έχει σχέση με την υγεία μας. Από εκεί και πέρα, με τη βοήθεια του Θεού, δεν νομίζω ότι έχουμε κανένα πρόβλημα.

Ερώτηση Μετά από την ήττα σας από τους Ισπανούς, μπορούμε μα λέμε ότι έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί τους;

Θέλουμε να κερδίσουμε τους Ισπανούς, του χρόνου, μέσα στην πατρίδα τους. Εξάλλου, η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων δεν ήταν αυτή που φάνηκε στον τελικό…»Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox