Συζητήσεις στον 89,5fm


«Εθνικό έγκλημα ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους»,
τόνισε στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος
ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Έβερτ.Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2006


Σε θέματα που απασχολούν τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα, ενόψει της Συνταγματικής αναθεώρησης, αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM.

Ο κος Έβερτ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα που τίθεται από κάποιους για το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους τόνισε «θα ήταν εθνικό έγκλημα ο διαχωρισμός Εκκλησίας- Πολιτείας, αφήστε το θρησκευτικό. Όλη η ιστορία της Ελλάδος και η νεωτέρα κυρίως στηρίχθηκε στο ότι η Ορθοδοξία στηρίζει το Σύνταγμα, τους θεσμούς μας, την εθνική μας υπόσταση. Οι αγώνες από το 1821 με ένα σωρό κληρικούς που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την Ελλάδα, έχουνε ταυτίσει την Εκκλησία με το Έθνος, τελευταίο παράδειγμα κατά τη διάρκεια της κατοχής με τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό που ηγήθηκε της αντίστασης και έδειξε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις στα θρησκεύματα. Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά στην Ελλάδα κανένας δεν έχει ενοχληθεί είτε διότι είναι μουσουλμάνος, είτε διότι είναι εβραίος, είτε οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε, πρέπει να καταλάβουν ότι η Εκκλησία και ο λαός δεν φοβούνται κανένα δημοψήφισμα, αν θέλουν δημοψήφισμα ας το έχουμε».

Ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. διαφώνησε με την πρόταση του επιτίμου Προέδρου του κόμματος κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την απευθείας από τον λαό εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας: «δεν συμφωνώ, διότι οι εκλογές οδηγούν σε μία όξυνση, δεν πρέπει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας να βγει μέσα από όξυνση και από αναμέτρηση που αφήνει νικητές και ηττημένους».

Τέλος, ο κ. Έβερτ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διατήρησης της μονιμότητας στο Δημόσιο τομέα.


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox