Συζητήσεις στον 89,5fm


Δηλώσεις Βασίλη Μιχαλολιάκου για την Τουρκία
Αθήνα, 2 Ιουνίου 2006


Με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του ανακαινισμένου εργαστηρίου διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο στρατιωτικό πανεπιστήμιο του Veliko Tirnovo της Βουλγαρίας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βασ. Μιχαλολιάκος, μίλησε στο Σταθμό μας, στη δημοσιογράφο Κατερίνα Χουζούρη και στην εκπομπή «Ο Πολιτισμός Σήμερα». Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε «την ευκαιρία που έχει η χώρα μας να κάνει γέφυρες φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης με τους λαούς της Βαλκανικής», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι και «με την Τουρκία φιλική σχέση θέλουμε να διευθετήσουμε όχι βεβαίως εις βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και τις σχέσεις της με τις χώρες της Βαλκανικής είπε: « Η ελληνική γλώσσα είναι το εργαλείο μιας πορείας πολιτισμικής αιώνων. Άρα είναι σημαντικό να σκέφτεται κανείς ότι η Ελλάδα μέσα στο χώρο των Βαλκανίων είναι η πιο ισχυρή χώρα, και δεν χρησιμοποιώ τον όρο με αλαζονεία και έπαρση. Eύρωστη χώρα, είναι η χώρα που έχει μια μακρά περίοδο δημοκρατίας, ελευθερίας, σχετικής ευημερίας, είναι μέλος μεγάλων οργανισμών, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., κ.ά. Οι γείτονες μας στερήθηκαν ακόμη και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τα στοιχειώδη υλικά αγαθά για πολλές δεκαετίες. Ακόμη και σήμερα η φτώχεια στις γειτονικές χώρες πονάει…Πρέπει λοιπόν ως Ελλάδα να έχουμε ένα όραμα, να το υλοποιούμε, να είμαστε οι αποτελεσματικοί φίλοι τους, όχι με ηγεμονικό τρόπο, που θα τους βοηθήσουμε, να συναντηθούν γρηγορότερα με τη δημοκρατία, με την ελευθερία, με τον πολιτισμό. Και το γεγονός ότι θέλουν οι ίδιοι να εκπαιδεύουν τους αξιωματικούς τους να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα είναι νομίζω μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα να το ενισχύσει αυτό και να κάνει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας και ειρήνης μ’ όλους τους λαούς της Βαλκανικής».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «και με την Τουρκία φιλική σχέση θέλουμε να διευθετήσουμε όχι βεβαίως εις βάρος των εθνικών και κυριαρχικών μας συμφερόντων», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, επισήμανε ότι «αν πάει κανείς πιο χαμηλά από τον ηγετικό πυρήνα των στρατιωτικών, των διπλωματικών, των πολιτικών της Τουρκίας, στο λαό, θα δει ότι δεν υπάρχει ανθελληνισμός, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν, που έχουν λειψή δημοκρατία, άνθρωποι οι οποίοι έχουν φτώχεια και οι οποίοι θα ήθελαν να ζουν σαν τους Έλληνες».


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox