Συζητήσεις στον 89,5fm


«Κόβονται» οι τρεις Ιεράρχες από την Eλληνική εκπαίδευση;

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Καλός μίλησε στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΑθήνα, 26 Απριλίου 2006


Στο θέμα της αλλαγής της ύλης στο βιβλίο των θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου και στην μη αναφορά στο έργο των Tριών Ιεραρχών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Καλός μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην εκπομπή « ο ρυθμός της πρωίας». O Υφυπουργός τόνισε:

«Για λόγους ιστορικούς και όχι για να μετατεθούν ευθύνες ή να μετακυληθεί τέλος πάντων το βάρος της όλης συζήτησης κάπου αλλού, θα ήθελα να σας πω ότι η αλλαγή της ύλης και των αναλυτικών προγραμμάτων, βάσει των οποίων γράφτηκαν αυτά τα βιβλία, τα οποία θα τυπωθούν και θα διανεμηθούν την επόμενη σχολική χρονιά, έγινε το 2002 από την τότε ομάδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου η οποία είχε Πρόεδρο τον κ. Σταμάτη Αλαχιώτη. Με βάση αυτή την ύλη δόθηκαν κατευθύνσεις, έτσι όπως μας ενημέρωσε σήμερα το πρωί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, από εκείνη την Διεύθυνση του Ινστιτούτου στις συγγραφικές ομάδες που ο ίδιος ο κ. Αλαχιώτης είχε επιλέξει για να συγγραφούν τα νέα βιβλία. Η βασική τους κατεύθυνση ήταν να σμικρύνει η ύλη, να έχουν μόνο 150 σελίδες για κάθε βιβλίο. Έτσι η ομάδα που επελέγη να γράψει το βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου, απεφάσισε να σμικρύνει την ύλη του κεφαλαίου που αναφέρεται στους Tρεις Ιεράρχες, να δώσει κατεύθυνση αναλυτικής μόνο συγγραφής υπέρ του Μεγάλου Βασιλείου, που τον θεωρούσε κορυφαίο της ομάδας.

Εμείς σαν πολιτική ηγεσία, η κα Υπουργός και όλη η ομάδα του υπουργείου έχει δηλώσει κατά καιρούς και πριν από ημέρες πάλι ξαναδήλωσε, ότι τα βιβλία αυτά που συγγράφονται, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, των Νέων Ελληνικών για το Γυμνάσιο και το Δημοτικό, θα διανεμηθούν τη χρονιά που έρχεται μέσα στην οποία και θα πρωτοχρησιμοποιηθούν, χρονιά που θα είναι πειραματική. Πιο συγκεκριμένα θα μπορούν πάνω σε αυτή την ύλη να εκφραστούν και να κάνουν κρίσεις οι καθηγητές που θα διδάσκουν και θα έχουν τη σύγκριση με τα παλαιά βιβλία και οι μαθητές που θα τα δουν αλλά και όλη η επιστημονική κοινότητα, προφανώς και οι φορείς όπως σε αυτή την περίπτωση η Εκκλησία, στην Ιστορία η Ακαδημία Αθηνών ή οι σύλλογοι των φιλολόγων. Έτσι λοιπόν θα αρχίσει ένας διάλογος και οπουδήποτε υπάρχει έλλειμμα ή περίσσευμα ύλης, εκεί θα ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα».


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox