Συζητήσεις στον 89,5fm


Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
κ. Θεόδωρος Β’
στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΑθήνα, 6 Απριλίου 2006


Για το ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μίλησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στη Σμαραγδή Καράγιωργα.

Αναφέρθηκε στα έργα του Πατριαρχείου πού πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο, την παρουσία του ελληνισμού εκεί, καθώς και στα ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια στην Αφρικανική ήπειρο.

«Η Ορθοδοξία μας έχει μια πολύ δυναμική παρουσία σε 44 από τα 53 κράτη, τα οποία έχει η Αφρική», είπε μεταξύ άλλων. « Η πιο δυναμική μας παρουσία είναι στην Κένυα και στην Κεντρική Δημοκρατία του Ζαίρ, στο Κονγκό. Ξεκινάμε με την οικοδόμηση μικρών νοσοκομείων. Οι άνθρωποι ζούνε 2000 χρόνια στην εποχή του σιδήρου. Όλη τους η περιουσία είναι ένα κομμάτι σίδερο. Πεθαίνουν κατά χιλιάδες κάθε ημέρα γιατί δεν έχουν ένα φάρμακο. Έτσι λοιπόν η προσπάθειά μας, την οποία ζούσα καθημερινά, ξεκινάει με μικρά νοσοκομεία, στις αλάνες, στις καλύβες, μέσα στις ζούγκλες. Επίσης έχω δώσει ένα σύνθημα: ‘δίπλα από κάθε Εκκλησία, πάντα να ανοίγουμε ένα πηγάδι’. Όλα τα προβλήματα υγείας είναι από το ακάθαρτο νερό. Ένα άλλο θέμα είναι τα σχολεία. Αφού λοιπόν τους βοηθήσουμε να ζήσουν πιο ανθρώπινα, μετά αρχίζουμε να τους μιλούμε για τα πνευματικά. Πιστεύω ότι σε ολόκληρη την Αφρική έχουμε ένα εκατομμύριο Ορθοδόξους. Θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ από τά βάθη της καρδιάς μου, στην Εκκλησία της Ελλάδος, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια από την εποχή της διακονίας μου στην Κρήτη. Έπειτα ήμουν χρόνια στη Ρωσία, όπου πάντα λάμβανα ένα γράμμα του παραμυθίας και αγάπης. Η Εκκλησία της Ελλάδος συμπαρίσταται στον Ιεραποστολικό μας αγώνα.. Οι κληρικοί μας είναι αποσπασμένοι από την Εκκλησία της Ελλάδος. Ευχαριστώ και τον Επίσκοπο Φαναρίου, Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας κ. Αγαθάγγελο, ο οποίος δίνει ένα ποσό για κάθε Αφρικανό ιερέα. Το ιεραποστολικό γραφείο πού υπάρχει στην Αποστολική Διακονία συνδράμει νύχτα και ημέρα στον αγώνα μας και τις αγωνίες μας».


Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox