Συζητήσεις στον 89,5fm


17 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΑθήνα, 13 Μαρτίου 2006


17 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας συμπλήρωσε σήμερα ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τις ευχές τους γι’ αυτά τα 17 χρόνια κατέθεσαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κος Χριστόδουλος ,οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κος Μακάριος , Άρτης κ. Ιγνάτιος , Αιτωλίας και Ακαρνανίας κος Κοσμάς, Αλεξανδρουπόλεως κος Άνθιμος Β, Αργολίδος κ Ιάκωβος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Ηλείας κ. Γερμανός, Γουμενίσης και πρώτος Διευθυντής του Σταθμού κ. Δημήτριος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Καλός, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος,ο, οι Δημοσιογράφοι Γιάννης Πολίτης , Σταύρος Θεοδωράκης, Άννα Παναγιωταρέα ο μουσικοσυνθέτης Νότης Μαυρουδής , οι καλλιτέχνες Χρόνης Αϊδονίδης, και Πέτρος Γαϊτάνος, καθώς και οι πρώην Διευθυντές κύριοι Αρίστος Κασμίρογλου και Στέλιος Συρμόγλου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Χριστόδουλος, τόνισε: «Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι κατόρθωμα θα έλεγα της Εκκλησίας μας επί των ημερών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος είχε και την έμπνευση και την πρωτοβουλία, για να συσταθεί ο σταθμός αυτός. Εμείς συνεχίζουμε στα χνάρια τα οποία τότε ετέθησαν προκειμένου ο σταθμός αυτός να ανταποκρίνεται στις γενικότερες ανάγκες των ακροατών μας. Θέλουμε αυτός ο σταθμός να έχει μια ευρύτητα, να έχει ανοιχτούς ορίζοντες, να βλέπει μπροστά και τελικά να απευθύνεται σε ελεύθερους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τα της πίστεως, τα της θρησκείας μας, αλλά και τις τοποθετήσεις της Εκκλησίας μας, απέναντι στα ζητήματα της καθημερινότητας που είναι πολύ φυσικό να απασχολούν πολλούς ανθρώπους».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος τόνισε «Ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος προσπαθεί να ενσταλάξει πίστη και δύναμη στις καρδιές μας , είναι πραγματικά μια όαση πνευματικής ηρεμίας και περισυλλογής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, είπε: «Να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου όπως έχουν ευχηθεί όλοι, τα χρόνια πολλά. Ενηλικιώνεται σήμερα ο σταθμός αφού κλείνει τα 17 και μπαίνει στα 18, αλλά νομίζω ότι ενήλικος ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, καθ’ όσον ξεκίνησε με ανθρώπους που είχαν πνευματικό στόχο και κατά δεύτερον στόχο τη σοβαρή ενημέρωση, τη σοβαρή ψυχαγωγία των πολιτών εκείνων, που είναι σε θέση να παρακολουθήσουν, να ακούσουν το σταθμό σας».

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλός, είπε: «Νομίζω ότι ο σταθμός σας έχει αποσπάσει τα θερμότατα συγχαρητήρια όλου του κόσμου που είναι κοντά σε αυτές τις ιδέες, θέλει την πληροφόρηση, θέλει να ακούει ζωντανή τη φωνή της Εκκλησίας, όπως όταν και με όποιο τρόπο αυτή εκφράζεται. Είστε λοιπόν και από πλευράς πληροφόρησης και από πλευράς ψυχαγωγίας και από πλευράς αγωγής, είστε ένας θαυμάσιος σταθμός και εύχομαι πάντα να συνεχίσετε με τον ίδιο ρυθμό την σπουδαία σας αποστολή».

Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox