Συζητήσεις στον 89,5fm


Αφιέρωμα στις νεότερες εξελίξεις περί το ΣκοπιανόΑθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2006


Το έγγραφο του προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης για τη διεύρυνση της Ε.Ε κ. Όλι Ρεν , με το οποίο συστήνεται στους υπαλλήλους της να μη χρησιμοποιούν το όνομα με το οποίο είναι αναγνωρισμένα διεθνώς τα Σκόπια (FYROM- ΠΓΔΜ), όταν απευθύνονται σε Δημοσιογράφους ή εκπροσώπους (υπουργούς) της χώρας αυτής, διότι αυτή η ονομασία συνιστά «βρισιά», δημιούργησε αναστάτωση στην πατρίδα μας. Κατά κοινή πεποίθηση, το έγγραφο αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με τα όσα όριζαν για το πρόβλημα η Ε.Ε και ο Ο.Η.Ε. Καταδεικνύει επίσης τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί – παραπληροφορώντας- η Σκοπιανή προπαγάνδα. Για το μείζον αυτό θέμα , ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος στην εκπομπή «ο ρυθμός της πρωίας» συζήτησε με παράγοντες της Εκκλησιαστικής και Δημόσιας ζωής. Στην εκπομπή μίλησαν:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος μας είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχει ενορχηστρωμένη συμπεριφορά των Σκοπίων. Ως προς τις οδηγίες του Όλι Ρεν, ο Δήμος της Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στον κο Μπαρόζο, με την οποία του επισημαίνουμε ότι οι οδηγίες αυτές αντιβαίνουν και στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά και στις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πέραν των ενεργειών αυτών, κάνει και άλλες ενέργειες: Με απόφασή μας στην σημαία του Δήμου θα υπάρχει η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Δήμος και όλοι μας, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είπε: « Ήταν βέβαιο ότι τα Σκόπια θα το πράξουν αυτό. Γι’ αυτό υπήρχαν επιφυλάξεις για μακρόχρονη ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, με την εκκρεμότητα του ονόματος να παραμένει. Εμείς οι Μακεδόνες, θεωρούμε ότι η ενέργεια της Κομισιόν είναι διαβλητή. Εμείς θεωρούμε ότι η Ε.Ε. έπρεπε, κατά τη διάρκεια της προενταξιακής διαδικασίας, να τηρεί τα διεθνώς κατακυρωμένα και τα Σκόπια να ονομάζονται FYROM. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή».

Ο κος Κώστας Ζουράρις, Εκδότης της Εφημερίδας “Μακεδονία” τόνισε: « Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μερίδα υπαλλήλων στην Ε.Ε που εύκολα επηρεάζονται. Άρα ας θεωρήσουμε ότι ο εν λόγω προϊστάμενος εξαγοράστηκε. Εάν υπάρχει Ελληνική εξωτερική πολιτική, τότε το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ζητήσει πάραυτα την παραίτηση του εν λόγω υπαλλήλου. Ως προς το ότι κάποιοι ενοχλούνται για το ότι η Εκκλησία παίρνει θέση για μείζονα κεφαλαιώδη εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό ή τα Σκόπια, θα πρέπει να καταλάβουν ότι από την εποχή των Τριών Ιεραρχών, που μιλούν για πολίτες – χριστιανούς, η έγνοια για τα ιερά και τα όσια ήταν προτεραιότητα, γι’ αυτό διατηρήθηκε το Γένος».

Εκ του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox