Συζητήσεις στον 89,5fm


Φοβόμαστε ή βοηθάμε τους μετανάστες;


Εκτενής συζήτηση έγινε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, (21/12/2005), σχετικά με το ζήτημα της παρουσίας στη χώρα μας ξένων μεταναστών και τον τρόπο της αντιμετώπισής τους εκ μέρους της Εκκλησίας. Συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως και Σάμου, και ο βουλευτής Έβρου κ. Αλεξ. Δερμετζόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τόνισε ότι «θα πρέπει η Ελληνική κοινωνία να εξετάσει σοβαρά κατά πόσον μπορεί να δεχθεί ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών. Αυτό θα λύσει το πρόβλημα..»

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος σημείωσε ότι «Με τη βοήθεια της τοπικής Εκκλησίας, οι κάτοικοι βοηθούν τον πόνο των κατατρεγμένων προσφύγων και αγωνίζονται να τους προμηθεύσουν με τα απαραίτητα και κυρίως να τους συμπαρασταθούν με αγάπη και συμπάθεια. Όλους τους θεωρούμε αδελφούς. Όμως, τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρή μεταναστευτική πολιτική από την Πολιτεία.»

Ο Βουλευτής Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος επεσήμανε ότι «ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία ρατσιστική τάση. Το πρόβλημα της επιφύλαξης έχει να κάνει με φόβους για το μέγεθος της λαθρομετανάστευσης, ως προς την συνοχή της κοινωνίας, αλλά και με τα οικονομικά προβλήματα. Αυτά τα τελευταία ζητήματα είναι που πρέπει να αντιμετωπιστούν.» 


Η κατασκευή της ιστοσελίδος έγινε από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή του περιεχομένου χωρίς την γραπτή έγκριση του Οργανισμού.
Copyright(c) 2004

WebDesign by TemplatesBox